شروع ساخت و طراحی اتاق های تمیز از کشورهای آمریکا و اروپا آغاز گشت. به منظور ساخت اتاق های تمیز، می بایست از انواع تجیهزات کنترلی و تهویه ای بهره برد. تجهیزات به کار رفته باید به گونه ای باشند که بتوانند استانداردهای مورد نظر را رعایت کنند.
- بیشتر بخوانید: چیلر اسکرال
اصول بکارگیری و تامین تجهیزات اتاق های تمیز
بسته به اینکه اتاق تمیز ما در کدام صنعت به کار می رود، از تجهیزات متفاوتی می بایست استفاده کرد. برخی صنایع بسیار حساس هستند و تجهیزات به کار رفته در اتاق تمیز با توجه به استاندارد مطلوب آن باید از دقت بالایی برخوردار باشند.
به طور کلی رعایت نکات زیر ضروریست:
- دستگاه های به کار رفته باید به گونه ای باشند که حداقل آلودگی را ایجاد کنند.
- وجود برنامه ریزی مرتب برای تمیزکاری و تعمیرات تجهیزات به کار رفته
- بازرسی بر طبق برنامه برای بررسی کارکرد مناسب تجهیزات اتاق تمیز
تجهیزات اتاق تمیز
اتاق تمیز محلی ست که در آن غلظت ذرات معلق در هوا تحت کنترل است. به همین دلیل باید از تجهیزاتی بهره برد که درآن، شرایط به بهترین حالت برقرار باشد.
- بیشتر بخوانید: چیلر جذبی
برخی از تجهیزاتی که در سیستم های اتاق تمیز به کار می روند عبارت اند از:
- باکس های فیلتر هوا
- سیستم اینترلاک
- کف پوش
- پس باکس ها
- گیج اختلاف فشار
- هواساز هایژنیک
درجه بندی هوای تمیز به کار رفته در کلین روم ها
مهمترین موضوع مورد بحث در اتاق های تمیز، کنترل آلودگی می باشد و بر طبق بیان استاندارد، می بایست سایر موارد از قبیل دما، رطوبت، ذرات معلق و مانند آن در کلین روم ها تحت کنترل باشد.
- بیشتر بخوانید: چیلر تراکمی
یکی از این شاخصه ها، هوای تمیز می باشد که برای صنایع مختلف میزان تمیز متفاوت بوده و درجه تمیزی گوناگونی برای آن تعریف شده است.
- بیشتر بخوانید: چیلر هوا
معمول ترین استانداردی که برای هوای تمیز به کار می رود، درجه تمیزی هوا را از A تا D تقسیم بندی می کند. درجه A بیشترین درجه تمیزی هوا می باشد و برای صنایع بسیار حساس به کار می رود.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.