لیتیوم بروماید یک نمک جذب کننده رطوبت است که در صورتی که با آب مخلوط شود، خاصیت جذبی چیلر را افزایش می دهد. محلول لیتیوم بروماید در آب را که در چیلرهای جذبی به عنوان مبرد به کار گرفته می شود، می توان از مراکز فروش معتبر تهیه کرد و مورد استفاده قرار داد.
خصوصیات محلول
همانطور که بیان کردیم لیتیوم بروماید را در چیلرهای جذبی به کار می برند. محدوده غلظت آن در محلول بین 58 تا 62 درصد است. به این دلیل این محدوده را برای غلظت آن درنظر گرفته اند که در ان محدوده بیشترین میزان جذب رطوبت بخار رخ می دهد.
از آنجایی که این محلول بسیار خورنده است و می تواند تجهیزات به کار رفته در چیلر را تحت تاثیر خود قرار دهد، کنترل این خورندگی اهمیت زیادی پیدا می کند.
این ماده همچنین احتمال کریستالیزه شدن چیلرهای جذبی را نیز بالا می برد.
ماده ضد خورندگی در محلول لیتیوم بروماید
برای رفع یا کاهش و متعادل کردن این خاصیت ضد خورندگی لیتیوم بروماید تا کنون از دو ماده زیر به عنوان ماده ضد خورندگی بهره برده اند:
- کرومات لیتیوم
- لیتیوم مولیبدات
استفاده از ماده ضد خورندگی اول به دلیل داشتن کروم و ممنوعیت مصرف کروم در صنایع منسوخ گردید و امروزه از ماده دوم مورد استفاده واقع می شود.
موضوعی که ذکر آن را لازم می دانیم آن است که برای بررسی شرایط محلول لیتیوم بروماید بایستی آن را از نظر شیمیایی مورد تجزیه و تحلیل انجام دهیم و پس از تایید نهایی از آن بهره ببریم.
نکات احتیاطی هنگام تهیه محلول لیتیوم بروماید
تهیه محلول مورد استفاده در چیلرهای جذبی کار ساده ای نیست و تهیه و تنظیم درصد خلوص و غلظت آن باید توسط کارشناسان و افراد با تجربه صورت بگیرد.
همواره این نکته را در نظر بگیرید در صورتی که مثلا پس از یک سال میزان لیتیوم مولیبدات به مقدار کمتر از حد استاندارد رسید هرگزی عمل افزایش و کاهش غلظت را شخصا انجام ندهید و آن را به افراد متخصصش بسپارید.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.