منطقه مورد مطالعه در مورد برنج طارم فریدونکنار محدود به شهرستان ساری استان مازندران در شمال ایران بود. استان مازندران در امتداد سواحل جنوبی دریای خزر و در مجاورت رشته کوه البرز مرکزی قرار دارد. مساحت این منطقه 5098 کیلومتر مربع و ارتفاع متوسط آن از سطح دریا 40 متر است.
مناطق آب و هوایی غالب، گرم و خنک معتدل و همچنین مدیترانه ای است. بارندگی دو وجهی است و کمتر از 800 میلی متر سالانه در اکثر نقاط منطقه است. عمدهترین محصولاتی که در این منطقه کشت میشوند عبارتند از: برنج (یکی از مناطق عمده تولید برنج ایران)، غلات، پنبه، چای، تنباکو و مرکبات.
شهرستان ساری به شش بخش، 16 بخش و 384 دهستان تقسیم شده است. کل سطح زیر کشت 81138 هکتار است که تقریبا 50 درصد آن را برنج شلتوک پوشانده است. همچنین تعداد کل برنجکاران منطقه مورد بررسی 20636 نفر بود.
بیشتر برنج تولیدی در مزارع کوچک کمتر از 2 هکتار کشت می شود. این منطقه به مصرف قابل توجه نهاده های آفت کش معروف است، با توجه به اینکه آفات حشرات و بیماری های قارچی تقریباً هر ساله بخش قابل توجهی از محصول برنج را از بین می برند.
بنابراین، اکثر خردهمالکها برای کنترل آفات، بیماریها و علفهای هرز در مزارع برنج تا حد زیادی به آفتکشهای مصنوعی وابسته هستند.
این مطالعه استراتژیهای آموزشی مختلف را با روشهای آموزشی متنوع برای کشاورزان برنجکار توسعه و اعمال کرد و اثرات آن را بر KAP شرکتکنندگان در مورد استفاده از آفتکشها تحلیل کرد.
این مطالعه ارزشمند است، زیرا با ارائه استراتژی مناسب برای افزایش KAP در مورد استفاده از آفتکشها، به توسعه مؤثر و منظم برنامههای آموزشی مستمر برای کشاورزان در معرض اثرات مضر محصولات شیمیایی کمک میکند.
نتایج حاکی از اهمیت استراتژیهای آموزش شخصی و میدانی از طریق استفاده از روشهای جذابتر مانند بازدیدهای میدانی و توصیههای چهره به چهره در افزایش دانش، نگرش و عملکرد در مورد استفاده از آفتکشها بود.
با توجه به شکست برخی از راهبردهای آموزشی مورد استفاده و تکنیک های آموزشی آنها و همچنین اثربخشی متفاوت آن در بهبود KAP کشاورزان، بکارگیری این تکنیک ها با توجه به هدف مداخله ضروری است و بنابراین استفاده از روش های ترکیبی می تواند راه حل خوبی برای دستیابی به عملکرد مطلوب باشد.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.