شوید چیست شوید گیاهی معطر است که از برگ یا دانه آن می توان استفاده کرد که خواص ارگانولپتیکی متفاوتی دارند قابل ذکر است، در حالی که برگ های شوید طعم شیرینی دارند، دانه ها طعم کمی مرکبات دارند و شبیه دانه های زیره هستند.
توضیحات گیاه شوید شوید ( Anethum graveolens ) گیاهی علفی با گلهای زرد کوچک از خانواده Apiaceae و بومی هند است امروزه در اروپا نیز گسترده است، در مناطقی مانند فرانسه و اتریش، با این حال، در ایتالیا بسیار نادر است و عمدتا در ناحیه شمالی یافت می شود.
این گیاه به عنوان یک گیاه معطر در غذاهای آسیایی و اروپایی رایج است هم از برگ های خوش طعم و هم از دانه های قهوه ای رنگ با طعم معطر و تند می توان استفاده کرد.
شوید کجا پیدا می شودگیاه شوید خشک پفکی منشأ آسیایی دارد، اما امروزه در اروپا، در مناطقی مانند فرانسه و اتریش نیز رواج دارد با این حال، کشت شوید در ایتالیا نسبتاً نادر است و عمدتاً در منطقه شمالی وجود دارد.
نحوه پرورش شوید در گلدانبرای کسانی که می خواهند همیشه شوید تازه در دسترس داشته باشند، گیاه شوید را می توان در گلدان نیز پرورش داد.
کاشت بذرها در عمق حدود 3 سانتی متری که با خاک پوشانده شده و احتمالاً کود اضافه شود کافی است مهم این است که گیاه به خوبی در معرض نور خورشید باشد و به محض خشک شدن خاک دائماً هیدراته شود.
پس از حدود 6-8 هفته از کاشت، برداشت برگها امکان پذیر خواهد بود خواص و فواید شویدشوید علاوه بر مفید بودن برای طعم دادن به ظروف، خواص و فواید بسیار خوبی برای سلامتی دارد . بیایید برخی از آنها را ببینیم:
شوید سرشار از آنتی اکسیدان هایی مانند فلاونوئیدها، ترپنوئیدها و تانن ها است که با کاهش خطر ابتلا به بیماری های مزمن و افزایش سلامت قلبی عروقی، سلامت روان و طول عمر همراه است.
به دلیل وجود مونوترپن ها، خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ، ریه و سینه را کاهش می دهد .
به لطف وجود کلسیم، منیزیم و فسفر، سلامت استخوان ها را تقویت می کند.
سطح کلسترول و تری گلیسیرید را بهبود می بخشد .
سطح قند خون را بهبود بخشد.
خاصیت آنتی باکتریال دارد.
با درد قاعدگی مقابله می کند.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.